Direktlänk till inlägg 23 april 2010
Äntligen är solen tillbaka...man blir så pigg och glad. Tänk vad mycket solen och ljuset kan göra för en. Tror inte att jag skulle klara av att bo där det är mörkt jämt....fy vad tråkigt. Men det finns dom som fixar det oxå och det är ju roligt för dem.
Nu är jag inne på 5:e dagen på mitt 6 veckorsschema med powerwalk och det känns så himla fantastiskt. Redan nu känner jag mig mycket piggare. Tog en snabb promenad på 30min. på lunchen idag med en kollega och åkte sedan och köpte mig en stegräknare och vikter för handlederna. Nu jäklar ska det brännas fett!!! Imorgon blir det en morgonpromenad på 45min...
Självklart så var min lilla prins med och handlade. Hade lovat honom en ny keps och det slutade med en urgullig Emil i Lönneberga keps till honom och lite underkläder till mig själv. Sedan var det dags för lite storhandling och lite mat på Mcdonalds. Nu tänker ni säkert....bantar inte hon! Jo, det gör jag och jag var så jävla duktig och tog en sallad. Mätta och belåtna åkte vi och hämtade upp pappa på bussen, sedan har vi bara myst på hemma. Jag har hunnit städa lite, lyssnat på underbara John Mayer och förberett världens godaste kyckling. Tänkte bjuda min underbara man på middag imorgon och fira vår 10års dag
Receptet för den som är intresserad....
Kyckling ska tillagas under 2 dagar eftersom den ska ligga i en smarrig marinad innan servering. Mumsmums
Kycklingfilé med tomat och oliv
ca. 900g kyckling filé ( gärna bröstfiler)
2 askar körsbärstomater
1 påse babyspenat
1 dl svarta oliver med kärnor
Dressing/marinad
1 dl soltorkade tomater
1 dl olivolja
2 msk balsamvinäger
1 pressad vitlöksklyfta
sop
Dagen 1
Sätt ugnen på 175 grader. Bryn kycklingen . Krydda gärna med salt och peppar. Lägg kycklingen i en långpanna och stek i ugnen i ca 15-20 min. Låt svalna.
Täck med plastfolie och ställ kallt.
Strimla soltorkade tomaterna och blanda med alla ingredienser till dressingen/marinade Krydda med salt och peppar. Ställ kallt.
Klart för idag...njut av ett gott glas vin eller en god kopp te
Dag 2.......2-3 timmar före servering
Dela körsbärstomaterna och strimla kycklingen. Blanda tomater, den färska babyspenaten, oliverna och kycklingen i en bunke och häll över dressingen/marinaden. Rör om med jömna mellanrum.
Jag brukar servera detta med en pesto pasta och en härlig sallad med ruccola, fetaost, pinjenötter, rödlök och lite creme balsamico.
Jag blir hungrig bara när jag skriver ner det....mmmm!!!
Imorgon så ska vi väl hitta på något bus...vi får se vad dagen har att erbjuda.
Hoppas du sovit gott! Själv så vaknade lilla hjärtat kl 03.00 o somnade om vid 05.30. Trött, ja men känner mig glad, pigg o fylld av endorfiner. Va o tränade armar, mage o rygg igår...så skönt!! På måndag blir det boxning igen, längtar!! Träningen ...
Efter två veckor av sjuka familjemedlemmar så är vi tillbaka igen. Man kommer lätt ur gängorn när alla varit hemma Idag blir det sanering, tvätt o så ska jag försöka sova lite.. Har fått en liten Maria Carey som sjunger om nätterna...eller snarare ...
Idag blev det ett besök på nya leksaksbutiken i Nacka forum...Hamleys Gud vilken rolig affär, jag blev barn på nytt Vid entrén stod en kvinna utklädd till cirkusdirektör o hälsade alla välkommen. Det var sååååå mycket roliga och fina leksaker. ...
Varje höst brukar härliga Nina med familj komma ner till oss i sthlm....och varje gång blir nåt av barnen sjuka. Det slår aldrig fel, Den här gången blev både min och hennes barn sjuka. Så nu sitter hon i Sundsvall och jag här hemma i sthlm Det ä...
Hjärtat på bättringsvägen o då passade vi på att ha lite fredagsmys med Marie och Olivia...pasta, glass och lite pyssel.. Tack för en mysig kväll Kram till er alla...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 | 23 | 24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||||
|